torsdag 29 september 2011

Löpband

Barfotalöpning på löpband är inte lätt. Och ont gör det.
Dessutom ser man ut som en trädkramare när man sitter där och tar av sig skorna på löpbandet. Om skorna också är s k "barfotaskor" till råga på allt verkar allt ännu mer iscensatt.

Så fort man ställer sig på bandet utan skor tittar folk lite extra på en och man ser att dom tänker
-Jaha, vad märkvärdig han är utan skor och allt.

- Nu lär det gå fort om han är en sån specialist som till och med har valt att ta av sig dyra löparskor för att dom uppenbarligen hindrar hans framfart. Säger damen som går och läser DN på sitt löpband.

-Han springer Lidingöloppet på 1:30 blank eller nått. Viskar mannen bredvid DN-damen från sin roddmaskin.

-Milen? -ja den lär ju gå på en 25 minuter! Utbrister en tredje kettlebellsaktivist med smala ben och gigantisk överkropp insmord i liniment.

- Jo, jag hörde att han har tränat med Kenyaner på plats vid foten av Mount Kenya. Svarar den första häpna damen som nu helt har stannat sitt band för att ogenerat stirra och peka på mig.

Well, så kanske det inte är men det känns så i alla fall. I jämförelse med Kettebells-dårarna som står och slungar i hörnen ser detta faktisk ganska städat ut.

När man sedan börjar springa och friktionen från bandet bränner i fotsulorna redan efter 2 km inser man att just löpband, som är så skönt att springa på i normala fall, inte fungerar så bra i syfte att härda fötterna.
Trots det intar man en ståtlig hållning och andas enbart genom näsan utan att röra en min medans bandet skrämts upp till 22 km/h.

Nje, det är inte bara katastrof. Det härdar faktiskt fötterna ganska bra men man får vara försiktig i början och ett tips är att börja springa barfota för att sedan ta på dig skorna istället för tvärtom när fötterna är fuktiga och svettiga - då blir slitaget mer kännbart direkt.

Springa i strumpor lär också vara en variant.

Ny blogg och nytt intresse. I nästa inlägg kommer jag att beskiva mig själv mer och varför jag har fastnat för denna fantastiska aktivitet som på senare tid håller på att fullkomligt omkullkasta alla rön om biomekanik, idrottsskador och löpsteg.

Ses snart - och av med dojjerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar