söndag 25 mars 2012

Tyska pollen

Oj, det har varit mycket annat än träning senaste tiden.
Nästan en hel arbetsvecka i tyskland och den punktliga tröttheten som alltid visar sig vara pollenallergi har satt sina långa käppar i hjulen.
As we speak springer Jessica Premiärmilen medans jag inte gör det. Dålig uppladdning + pollen är recepted för att inte delta. Dystert värre - tanken var ju att damma av detta event barfota.
Jag lämnade av Jessica för hennes nummerlappsuthämtande och hann dock se några minimalistiska löpare iförda allehanda don som t ex snörsandaler.

På Tisdag är det tid hos Dr Jörgen på Artro. Lite av ett ödesmöte kommer det bli där vi ska snacka igenom framtidens löpa eller icke löpa.

Återkommer ang detta!

tisdag 13 mars 2012

Barfotapremiär

Provsprang hem från nya jobbet idag. 17 km ganska precis blev det iförd "badtofflorna" varav 4 km helt barafota.


Dessa "skor" är framtagna för att pensionärer inte ska halka i simhallen. Duger gott till långpass också.

Osopade gångvägar och viss del grusväg var inte superbekvämt och jag spände mig lite för mycket. Nu är det härdning som gäller för att få upp distanserna barfota.

Lite obekvämt var det allt.





söndag 11 mars 2012

Nya jaktmarker

Senaste tiden har det varit lite bloggtorka pga jobbbyte! Nytt jobb har skapat en plattform för helt nya träningmarker. Från Täby till Hornstull.

Jag har hunnit testträna två gånger på Sats Hornstull vilket verkar vara ett bra ställa att göra sig av med både kalorier och kroppsvätskor!

Cykel, löpning och styrka har avhandlats och jag är nöjd med både kvalitet och antal minuter senaste veckan.
Som sagt läggs mer fokus på fart och spänst.
Långpass löpning minimalistiskt är också vad som pysslas med. Knät funkar bra tycker jag men jag kommer nog snart stöta på vart gränsen i längd ligger inom kort och lägga mig där. 17 km minimalistiskt fungerar bra trots att knät blir ganska så stelt och smärtande dagen efter. Första barfotapasset kommer under veckan nu när temperaturen är riktigt på G. Jag tror jag kommer lägga mig runt 2 mil på de längsta passen fram till Lidingöloppet. Mer än så kommer garanterat att slita sönder knät och då blir det pannkaka av allt.

Vasaloppet 2013 anmälan inne!

Stay tuned.

fredag 2 mars 2012

Minimalistiskt värre

Jag har senaste veckan dragit upp distanserna på löppassen för att försöka hitta gränsen var mitt knä säger ifrån.
Sammanlagt har det blivit ca 5 mil in intervaller och löpband.

Längsta passet var 17 km och nog är knät lite stelt men jag tycker det hela fungerar bra.

Merrell trail gloves är dom doser som jag kutar mest i och enda nackdelen med dessa är att dom är sjukt hala på is!

Nytta med nöje ses på bilden nedan då jag sprang för att hämta hem min vintercykel. Vädret var grymt med ca 15 grader i solen och 5 i skuggan. Något blåsigt dock. Sträckan är samma som nyttjades som sista MTB sträcka under Stockholm Extreme 2011 från Vaxholm.