onsdag 5 oktober 2011

Komplex Femma!

Träningen nu består av i första hand styrka i hela kroppen men fokus på benen för att klara av det som kommer efter årskiftet där fartträning kommer att inledas.

Grunden ligger i Komplexfemman som är en urtråkig men otroligt effektiv serie skivstångsövningar för att ge sig på kroppens alla muskelkombinationer. Denna serie fungerar även som uppvärmning om jag inte väljer att cykla.

Kolla in komplexfemmans 5 moduler i denna filmsnutt.
http://www.youtube.com/watch?v=iQTGG4A6Jfw

Dock behöver man inte stressa som i klippet utan ta det lugnare och fokusera på övningarna istället! Herregud - han är ju helt slut efter modul 2, utan vikter!

Mycket av benträningen är förvisso rehabbetonad för att stärka knät men även ett traditionellt offseason progam finns med som utgör en stor del.
Framåt November går jag över till enbart tunga styrkeövningar för ben och coremuskler som pågår till slutet December då rehab fasas ut och prehab fasas in vilket betyder mer noggran uppvärmning och stretchning i mitt fall.

Svårt är att väga av träningen nu när man kör väldigt tungt på stora musklergrupper ofta. Lättas är att cykla innan för att känna av hur benen känns innan man bestämmer vilka övningar dagen skall bjuda på.

Nog om nörderier!

Rykande färsk artikel på  Runners World site:
http://www.runnersworld.se/artiklar/trana-barfota.htm

Träna fötterna och tårna mellan löpturerna i vanliga skor - känns lite kaka på kaka. Eller kaka utan sylt. Antingen tränar man i minimalistskor och barfota för att stärka upp fötterna eller så kör man traditionella skor tycker jag. Att ha en burk full av kakor men inget kalas liksom känns lite fel.

Gårdagens träning:

Cykel. 40 min zon 2 till 4
Komplexfemman. 2 x 10, 40 kg.
Ben 1. Press, 4 x 12, 90kg
Ben 2. Skivstung utfall 3 x 10, 70 kg

Steve Jobs har trillat av - märkligt är att det bara är män som kommenterar det när det är flest kvinnor som äger en Iphone. 

Kör hårt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar